IFS Nedir ve Nasıl Kullanılır?

tarafından
1704
IFS Nedir ve Nasıl Kullanılır?

IFS Nedir?

IFS, tam açılımı ile Industrial and Financial Systems, 1983 yılında İsveç de kurulmuş büyüyen ya da büyümekte olan işletmelerin verimlilik sorunlarının çözülebilmesi için yardımcı olarak tasarlanmış bir yazılım firmasıdır. Elli dört ayrı ülkede seksen ofiste işletmelerin verimlilik sorunlarını çözmeye yardımcı olmak amacıyla ERP çözümleri geliştirmekte ve şirketlerin büyümelerine olanak tanıyan bir yazılım sistemidir. Çoğu küçük işletmeler ve büyümekte olan işletmeler tarafından kullanılmaktadır. Bu makalede IFS Nedir, IFS ne işe yarar, IFS neden kullanılmalıdır gibi çeşitli sorulara cevap vererek IFS’nin anlaşılmasına ve öğrenilmesine katkı sağlamak hedeflenmektedir. Peki İFS nedir?

IFS, en kısa tanımı ile sanal platformlardan ve işletmelerde bulunan dijital sonuçları otomatikleştirmek verileri iyi analiz edip problemlere nokta atışı çözümler oluşturmak ve bu problemlerden kurtulup işletmelerinin büyümesini isteyen birçok önde gelen küresel işletme başta olmak üzere tüm işletmeler için tercih edilen bulut kurumsal yazılım satıcısıdır. IFS, küresel boyutta ürün üreten ve dağıtan aynı zamanda hizmet odaklı çalışan ve bu şekilde çalışma tarzını benimseyen, hedefleyen şirketler için bulut yazılımları geliştirmekte olan bir sistemdir.

Modern hayatın gelişmesi ile birlikte teknoloji ve teknolojinin ürettiği sistemler, araç ve gereçler gündelik yaşamın neredeyse her alanına nüfuz etmiştir. İşletmeler, Geleneksek pazardan ve geleneksel satış işlemlerinden uzaklaşıp sanal platformlara başvurmuş ve işlerini sanal platformlar üzerinden devam ettirmeye başlamışlardır. Geçtiğimiz dönemde ortaya çıkan Covid-19 pandemi salgınından sonra sanal platformlara, sanal işletmelere ilgi artmış, işletme sahipleri işlerinin bir kısmını sanal platformlara taşımışlardır.

Bunun sebeplerinden en bariz ve bilinen nedenleri olarak teknolojinin ve sanal platformdaki kitlenin reel hayatta erişilebilecek kullanıcı, kişi sayılarını katlayarak daha geniş bir Pazar sunması iken aynı zamanda sanal platformlarda, IFS ve diğer sanal firmaların sağlamış olduğu iş yönetimi kolaylığı da bulunmaktadır. IFS gibi firmaların işletme sahiplerine sağlamış olduğu kolaylıklar aracılığı ile işletmelerdeki iş yönetimi daha pratikleştirilip yöneticilerin ve çalışanların işleri kolaylaştırılırken gerçekleşebilecek problemlere çözüm odaklı bulut sistemlerinin de hizmet vermesi IFS gibi platformların önemini göstermektedir. Peki IFS Ne işe yarar?

IFS Ne İşe Yarar?

IFS Ne İşe Yarar?

2004 yılından itibaren Türkiye’de de kurulmuş ve kuruluşundan sonra Türkiye de bir çok farklı önemli kurumsal firmalar ile çalışmış olan IFS, büyüyen işletmenizin verimlilik sorunları kaynaklı oluşan sorunları ERP çözümleri geliştirerek kolayca çözen bir yazılım firmasıdır. Türkiye de KVK, Aytaç Gıda, Hakan Plastik, Sinpaş İnşaat, FNSS, Dearsan Tersanesi vb. gibi sektörlerinde önde gelen firmalar ile çalışmış oldukça geniş ve önemli  müşteri portföylere sahip aynı zamanda dünya çapında 500 den fazla iş ortaklığı ve binlerce müşterisi bulunan bir firmadır.

Yaşamış olduğumuz Modern çağda bir iş kurmak, işletme sahibi olmak gerekli şartlar sağlandığında geçmiş dönemlere kıyasla oldukça kolaydır. Bugün gerekli sermayeye ve gerekli bilgilere sahip bireyler evde otururken online üzerinden anında iş yerlerini açabilir, istedikleri ürünlerle ve hizmetlerle belirli bir portföye sahip olabilirler. Fakat bir iş yeri sahibi olmak ya da iş kurmak demek o işte başarılı olunacağı, ilgili sektörde önde gelen firmalardan olacağı ya da kullanıcılar tarafından rakip firmalar dururken seçilebileceği anlamına gelmemektedir. Alanında en iyi olmak ve kullanıcılar, hedef kitle için vazgeçilmez olmak için gerekli olan onlarca hatta yüzlerde birbirinden farklı unsur vardır.

Bu unsurlardan en başta gelen unsur, hedef kitleye hizmet anında diğer sektörlerden farklı olarak en iyi performansı sağlamak gerekmektedir. Bahsi geçen bu performansı sunabilmek için firmaların, hedef kitlesini iyi tanımasına ve hedef kitlelerinin talepleri veya arzuları doğrultusunda hareket etmeleri gerekmektedir. IFS Ne işe yarar sorusunun cevabı da buradadır. IFS, şirketlerin ya da işletmelerin hedef kitle ile etkileşim kurmasına, çalışanları güçlendirerek varlıkları optimize etmesine yani en uygun hale getirmesine yardımcı olmaktadır. Uluslararası kullanıcıya sahip sektörüne önde gelen bir firma olarak IFS şirketlerin olabilecekleri en iyi konumda olmalarını sağlamaktadır.

IFS Kullanımı Nasıldır?

IFS yani Industrial and Financial Systems, bileşen tabanlı mimari yapıya sahiptir. Global olarak dünya da lider kurumsal iş uygulama yazılımlarından birisi olarak kabul edilmektedir. Peki  IFS kullanımı Nasıldır? IFS, Dört ayrı temel süreçteki kurum ve firmaların ihtiyaç duyduğu iş yönetimini desteklemektedir. Bu temel süreçler; servis ve varlık yönetimi, üretim yönetimi, proje yönetimi, tedarik zinciri yönetimi şeklinde dört ana başlığa ayrılmaktadır. Servis ve varlık yönetimi; EAM (Tam Kurumsal Varlık Yönetimi), MRO ( Bakım Onarım ve Tamir) ve FSM ( Saha Servisi Yönetimi) alanlarında, Üretim Yönetimi; Proses üretim, ayrık üretim ve siparişe üretim modları desteği ile kurumsal kaynak planlama yani ERP, Proje yönetimi;  proje odaklı ERP, PPM yani Proje Portföyü Yönetimi vb. konularda, Tedarik Zinciri Yönetimi ise; ERP ve EAM için destek işlevlerini görürken veya havacılık ve savunma vb. gibi zorlu ve fazla dikkat isteyen ortamlarda lojistik çözümünü sağlanmaktadır.

IFS, Servis Odaklı Mimari (SOA) teknolojisi ile geliştirilmiş olup tercih eden firma ve işletmeler için karışık ve zaman isteyen bir mimariyi anlamak yerine, alanında uzman kişilerle birlikte bu zorlu mimarinin bütününü anlamlandırıp firmalar için bütünlüğü sağlamaktadır. Bu kurulum ve iş yönetimi sayesinde gerekli ve ihtiyaç duyulan yazılımlar kolayca ve hızlıca geliştirmekte ve firmalara hızlı çözümler sunulabiliyor. İFS, Firmaların problemlerini hızlıca ve esnek olarak çözmekle yetinmeyip aynı zamanda bütünlüğü sağlayarak firmaların işlerini kolaylaştırmaktadır.

Neden IFS kullanılmalı?

Neden IFS kullanılmalı sorusunun cevabı oldukça basittir. Teknolojinin getirilerinden biri olan ve global ölçüde insanların hayatlarını ve insanlık geleceğine etkisi olan yazılımlar oldukça karmaşık ve bilgi birikimi isteyen şeylerdir. Yazılımlar aracılığı ile gündelik yaşamda kullanılan teknolojik araç ve gereçler artmış iş sahipleri  ilgili sektörde alanında en iyisi olmak ve geniş pazara ulaşmak için sanal platformlarda ki firmalara, sanal mağazalara ilgilerini yönlendirmişlerdir. Geniş piyasaya sahip olmak, ilgili sektörde en iyilerden ve en çok tercih edilenlerden olmak için hedef kitle ile ilgilenmek, kurumsal firmanın hedef kitle tarafından tercih edilmesini sağlamak gerekmektedir.

Global olarak dünya da lider kurumsal iş uygulama yazılım firmalarından birisi olan IFS, bileşen tabanlı mimarisi ile birlikte yukarıda da bahsetmiş olduğumuz Kurumsal Kaynak Planlama (ERP), Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM), Tedarik Zinciri Yönetimi  (SCM), Kurumsal Varlık Yönetimi (EAM) ve Ürün Yaşam Çevrimi (EAM), Proje Yönetimi (PM) konularında çözümler sunmaktadır. 7 farklı sektörde uzman çözümler sunmakta ve kullanıcıları için detaylı ve dikkatli düşünülüp hazırlanmış çözüm odaklı yazılımlar sunmaktadır.

İnşaat, Elektronik, denizcilik, savunma, enerji, proses, endüstriyel imalat ve otomotiv sektörlerinden olan ilgili kurumsal firmanızın sektörde en iyilerden olması için IFS ile çözüm odaklı ilerlemeler kaydedebilir ve firmanızı global hale getirebilmenizi mümkün kılabilirsiniz.

Teknoloji, hayatımızın her alanında bizlere kolaylık sağlarken iş yönetimi alanında da çok büyük destekler sunarak bireylerin hedeflerine ulaşmasında kolaylık sağlamaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz 7 sektörle ilgili bir firmanız bulunuyorsa ve iş yönetimi ile sektörde önde gelen firmalardan olmak istiyorsanız IFS’nin sizlere sunduğu olanaklardan yararlanabilir ve firmanızı büyütebilirsiniz.