Robotik Kodlama Nedir?

tarafından
567
Robotik Kodlama Nedir?

Bu yazımız içerisinde Robotik Kodlama Nedir? hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. Küçük yaştaki çocuklarının geleceklerini şekillendirmek isteyen aileler, robotik kodlama sistemi hakkında bilgi edinmek istiyor. Başta teknoloji olmak üzere bilim, mühendislik gibi alanlara hizmet veren bu kodlama sistemi oldukça fazla disiplin istemektedir. Geleceği meslekleri arasında yer alacağı için ailelerin birçoğu çocuklarının bu alanda eğitimler almalarını istiyor.

Robotik Kodlama Nasıl Yapılır?

Robotik kodlama iki şekilde yapılmaktadır. İlki Metin tabanlı programlama dili ile kodlama olurken ikincisi blok tabanlı programlama dili ile kodlamadır. Metin tabanlı programlama dillerinden Python, Java, C, C++ ve C# robotik kodlama için oldukça uygundur. Metin tabanlı programlama dilleri ile çalışan kişileri hata yapma olasılıkları oldukça yüksektir. Bu nedenle genç öğrencilere blok tabanlı programlama dilleri önerilmektedir. Eğlenceli ve oyunlaştırarak robotik kodlama öğreten blok  tabanlı programlama dilleri VexCode VR, MakeCode ve Scratch’dir.

Robotik Kodlama Ne İşe Yarar?

Robotik kodlama ile yapabileceklerinizin sınırı yoktur. Hazırlayacağınız program ile bir makinenin çevresi ile nasıl etkileşimler kuracağını belirleyebilir, hedefinin neler olacağını ayarlayabilirsiniz. Örneğin; ambalaj, paketleme, imalat, nakliye ve madencilik, laboratuvar araştırmaları, seri üretim sistemleri, uzay araştırmaları gibi sektörlerde tamamen kolaylık sağlar.

Robotik Kodlama Eğitimlerine Kaç Yaşında Başlamalı?

Robotik kodlama eğitimi için en ideal yaş aralığı 5 ile 6’dır. Geleceğin teknolojisi olan bu kodlama, çocukları ilerleyen sürece hazırlamaktadır. Bu eğitim ile programlamanı temelini öğrenen çocuklar, fırsat dolu bir dünyaya giriş yaparlar. Birçok kişi programlamaya erken yaşta başlamayı savunmaktadır. Geç beyinlerin programlama işleyişini çok hızlı ve erken kavradıkları görülmekte. Tabi her yaş grubundan çocukların bu eğitimi almaları önerilmektedir.

Robotik Kodlamanın Öğrencilere Faydaları

  • Robotik kodlama, öğrencilerin yaratıcılığını büyük oranda geliştirir.
  • Öğrencileri geleceğin teknolojilerine hazırlar.
  • Öğrencilerin erken yaşta karmaşık ve zorluk problemlerle mücadele etmeyi öğretir.
  • Sosyal beceri ve iletişim kurma gibi becerilerini geliştirir.
  • Bilimsel öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirir.
  • Matematiğin korkulan bir ders olmadığını gösterir.