Dynamics NAV Nedir?

tarafından
794
Dynamics NAV Nedir?

Dynamics NAV Nedir?

Teknolojinin gelişmesi ile beraber işletmeler tarafından Dynamics NAV nedir? Sorusu Google’da sıklıkla aranan konular arasında yer almaktadır. Dynamics NAV, hem küçük işletmeler tarafından hem de büyük işletmeler tarafından iş süreçlerini planlamak adına kullanılan bir yazılımdır. Dynamics NAV, kurumsal kaynak planlama yazılımı olarak da bilinmektedir. Yazılımın tasarımında kullanılan modül sayesinde farklı sektörlerde bulunan tüm işletmeler için rahat ve pratik bir şekilde kullanılabilen bir yazılımdır. Diğer ERP yazılımlarına göre daha çok tercih edilmesinin birçok sebebi de bulunmaktadır. Bu sebeplerden ilki ise açık kaynak kodlu olmasıdır. Ayrıca Dynamics NAV diğer ERP programlarına göre daha kolay bir şekilde uygulanabilir olması da tercih edilme sebepleri arasında yer almaktadır.

Dynamics NAV Uyumlu Olduğu Modüller

Dynamics NAV nedir? Sorusu ile beraber işletmeler tarafından merak edilen bir diğer husus ise hangi modüler ile uyumlu olduğu konudur. Dynamics NAV son teknoloji ile tasarlanan bir yazılım olduğu için hem küçük hem de büyük işletmelerin ihtiyaç duyacağı sistemler ile tasarlanmıştır. Uyumlu olduğu modüller:

  • Finans Yönetimi
  • Kambiyo Senetleri
  • Satış ve Pazarlama
  • Satın alma
  • Ambar Yönetimi
  • Üretim
  • Servis Yönetimi
  • İnsan Kaynakları
  • Ücret Bordrosu

Dynamics NAV yukarıda tüm modüler ile entegre olarak departmanlar arası iş yükünü hafifletmeyi hedeflemektedir.

Dynamics NAV Özellikleri

Günümüzde teknolojinin hayatımızın ayrılmaz bir parçası olması ile paralel olarak bu durum iş dünyasını da etkileyerek, iş dünyasının dijitalleşmesine sebep olmuştur. İşletmelerin piyasa da etkin bir şekilde kalabilmeleri için bu dijitalleşen dünyaya uymaları gerekmektedir. Burada işletmelerin imdadına Dynamics NAV yetişiyor. Dynamics NAV sunduğu özellikler sayesinde işletmelerin iş yükünü hafifletmekte ve dijitalleşen iş dünyasına kolay bir şekilde adapta olmalarını sağlamaktadır. Dynamics NAV sunduğu özellikler:

  • Dynamics NAV ilk olarak sunduğu ve en çok göze çarpan özelliği yüksek performansta çalışmasıdır. Bu yüksek performansta çalışması nedir? İşlerin aksamaması adına yazılımın her daim hatta işlerin en yoğun olduğu zamanlarda bile yüksek performansta çalışması gereklidir. Dynamics NAV, işletmelere kullanımın en yoğun olduğu zamanlarda bile yüksek performansta yazılımı kullanma olanağı sağlamaktadır. Bu sayede işletmelerin iş yükü hafifletilerek işler aksamadan ilerlemektedir.
  • Dynamics NAV sunduğu ikinci özellik ise esnek yapılı olmasıdır. Bir yazılımın en iyi şekilde kullanılabilmesi için değişen şartlara kolay bir şekilde adapte olabilmesi, iş süreçlerine uygun olması, süreç iyileştirme ve müşteri memnuniyeti arttırıcı fonksiyonlara sahip olması gereklidir. İşte bu sırada Dynamics NAV devreye giriyor. Dynamics NAV sayesinde işletmeler yazılıma uymuyor, yazılım size göre şekil alıyor. Esnek yapısı sayesinde rekabette öne çıkarak firmaya özel iş süreçlerini desteklemektedir. Bu sayede farklı bir yazılım ve uygulama kullanmanıza da gerek kalmaz. Ayrıca ölçeklendirilebilir yapısı ile beraber de işletme ile beraber büyüyerek gelişmektedir. Üstün teknik yapısı sayesinde ve açık platformu ile üzerinde rahat ve pratik bir şekilde geliştirme imkanı sunar. Bu sayede iş sürecine uygun fonksiyonları geliştirilebilir ve sınırsız fonksiyon ile departmanlar arası entegre işlemleri yapılır
  • Sunduğu en iyi özelliklerden bir diğeri ise geliştirmeye uygun olan bir yazılım olmasıdır. Günümüzde teknolojinin hızlı bir şekilde değişmesi ve gelişmesi ile beraber birçok yenilik ortaya çıkmaktadır. Dynamics NAV çıkan son teknolojik yeniliklere açık bir yazılım olduğu için kolay ve pratik bir şekilde yeniliklere ayak uydurmaktadır.
  • Bir yazılımdan beklenen özellikler vardır, bunlar enelerdir? İş süreçleri üzerinde kontrol sağlayabilmeli, süreçler izlenebilmeli, ayrıntılı raporlamalar kolaylıkla alınabilmelidir. İster küçük işletme olsun isterse büyük işletme olsun bir yazılıma sahi olduğunda bu özelliklere rahat ve pratik bir şekilde ulaşmak ister. Dynamics NAV sayesinde bu özelliklere işletmeler hemen sahip olabilir. Dynamics NAV tasarımında kullanılan küp depolama hücreleri ile gerekli tüm bilgiler depolanır. Daha sonra bu bilgiler, kullanımı son derece kolay, güçlü analiz araçlarıile işlenerek gerek duyulan analizler yapılabilir. Böylece, birçok veriyi ortak kullanarak çok boyutlu analizler yapmak mümkün olur. Bu analizlerin sonuçları Outlook benzeri bir ara yüz üzerinden kolaylıkla izlenebilir.
  • Dynamics NAV sayesinde ürünlerin kullanımı son derece hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu sayede iş yükü hafifleyerek işletmeler işlerinizi hızlı bir şekilde yola koymalarını sağlamaktadır. Hızlı kurulum sayesinde hem proje yönetimi, hem sistem kurulumu hem de proje dokümantasyonu hızlı bir şekilde gerçekleşir. Bu da işletmenin diğer işletmelere göre bir adım öne geçmesine olanak sağlamaktadır.
  • Düşük maliyet ile işlemlerin gerçekleştiriliyor olabilmesi de önemlidir. Dynamics NAV sayesinde harcana maliyetler azalmaktadır. Ayrıca departmanlar arasında bilgi alışverişini sağladığı içinde iş yükünü hafifletmektedir.
  • Dynamics NAV verimli bir çalışma olanağı ve kolay bir kullanım sağlamaktadır. Dynamics NAV Microsoft Office ürünleri ile benzer ara yüzler kullandığı için birçok kişi tarafından rahatlık bir şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca çift yönlü entegrasyona sahiptir. Çift yönlü entegrasyon nedir? İşletme de çalışanlar isterlerse her zaman kullandıkları programları kullanmaya devam ederek veri giriş işlemlerini tamamlayabilir. Dynamics NAV yazılımında kullanılan tasarım sayesinde bu verileri NAV’a entegre olacaktır.

Dynamics NAV Kazandırdıkları

Modern bir ERP programı olan Dynamics NAV rakiplerinizin bir adım önünde olmanıza her zaman yardımcı olmaktadır. Kullanılan ara yüz sayesinde kullanıcılar tarafından rahat ve pratik bir şekilde kullanım olanağı sağladığı için öğrenmek gibi ayrıca bir zaman kaybına gerek yoktur. Bu sayede kalan zamanda çalışanlar yeni iş fırsatlarını değerlendirebilir. Dynamics NAV sayesinde birçok işinizi kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Dynamics NAV size kazandırdıkları:

  • Finans yönetimi konusunda işletmelerin bir numaralı yardımcısı olmaktadır. Banka ile ilgili işlemleri hızlı ve sorunsuz bir şekilde yönetmenize yardımcı olmaktadır. Alacakları yada borçları ödemeleri yönetme konusunda işletimlere yardımcı olur.
  • Tedarik zinciri yönetimi konusunda da önemli olan bir yazılımdır. İşletmelerin tüm tedarikçilerini bir platform üzerinden rahat ve kolay bir şekilde izleyip, yönetebilmesine olanak sağlar. Bu sayede farklı bir uygulama ve yazılım kullanmadan bir alanda izlemelerine yardımcı olur. Tamamen işletmelere özel olarak tasarlanması ile iş süreçlerini kolay bir şekilde yönetim sağlanır.
  • Satış pazarlama yönetimini de Dynamics NAV ile kolay bir şekilde işletmeler sağlayabilir. Dynamics NAV ile potansiyel ve mevcut müşteriler için satış fırsatları ve hizmetleri yönetmek daha kolaydır. Müşteri ve satış verileri bu yazılım sayesinde analiz edilebilir.
  • Dynamics NAV ile kaynakların maliyetlerini ve iş kapasitesi planlayabilirler. Bu sayede proje için ayrılan bütçenin üstüne çıkmadan öngörülmemiş bütçe aşımından kaçılır.
  • Ayrıca sadece müşteri ve mali işler için kolaylık sağlamaz. Dynamics NAV çalışanların da süreçlerini etkin ve pratik bir şekilde planlanmasına olanak sağlar.
  • Dynamics NAV yazılımı sayesinde üretim yönetimi de hızlı ve pratik bir şekilde sağlanır. Üretim hattında ihtiyaç duyulan sipariş ve teslimat planlaması da Dynamics NAV ile yapılır.
  • İşletmeler için en önemli olan konulardan bir diğeri ise müşteri memnuniyetini sağlayabilmektir. Dynamics NAV sayesinde müşterilerin beklentileri en üst düzeyde karşılanarak, ihtiyaçlarını en yüksek performansta cevap verilir.

Dynamics NAV tüm sektörlerde, küçük ve büyük işletmeler için %100 uyum sağlayarak en iyi performansta verimli bir şekilde çalışma olanağı sağlar.